Митническо представителство

Митническо представителство

Ние поемаме грижата за пълното митническо обслужване на Вашите пратки – от подготвянето на документите до освобождаването. Задачата на отдела за митническо обслужване на Орбит е да е винаги инфомиран за най-новите законови изисквания и нормативни уредби за внос и износ на стоки, за да Ви предложи адекватни и бързи решения.

Спестяваме Ви глоби и наказания, налагани под различни форми. Знаем какви са специфичните изисквания за всяка пратка и ги изпълняваме стриктно. Така Вие сте спокойни, а стоките Ви – изрядни.

Адаптираме се спрямо нуждите на фирмата ви, за да ви предложим пълно обслужване на вашите стоки на митницата и да оптимизираме максимално времето и разходите ви.

Услуги на отдела за митническо обслужване

  • Попълване и оформяне на документацията, изисквана от законодателството.
  • Освобождаване на пратки.
  • Изготвяне на сметка за директно плащане на всички изисквани мита и такси.
  • Подаване на молби за издаване на сертификати на различни продукти: изделия от дърво, стомана, текстил и др., както и на хранителни продукти.
  • Съхранение или доставка на стоките, в случай на необходимост.

Най-често  задавани въпроси относно митническото представителство

Какво е митнически агент?

Професионалистът, който урежда необходимите документи за Вашата пратка в различните министерства, ориентира се в тарифните номера, които показват митническите сборове и задължения към държавата, и може да освободи навреме пратката Ви от българските митнически служби. Орбит е лицензиран от Министерството на финансите за митнически агент през 1999 година.

Колко струва използването на помощ от митнически агент?

Обикновено заплащането се определя според стойността на внасяната стока. В някои случаи с клиентите се договаря точна такса.

Каква документация се изисква?

При извършването на внос в България е необходимо да се представят опаковъчен лист и търговска фактура със следните реквизити: обща стойност на стоките, валута на покупко-продажбата, страна на произход, произход на производителя, изпращач и получател с техните пълни имена и адреси, както и опаковъчен лист, дата, печат, подписи.

Как се заплащат митата и таксите?

Ние можем да заплатим на Агенция „Митници“ от Ваше име задълженията и таксите, свързани с пратката. Нашите агенти издават фактура на Вашата фирма за всички задължения, такси и възнаграждения по обработката на пратката. Плащането ѝ се извършва в 15-дневен срок.

Какво става, ако товарът е в български пункт, където Орбит няма офис?

Имаме агенти на разположение в цяла България. Пълната информация, свързана с пратката, се изпраща в главния офис, така че е възможно обмитяване на стоки във всяка митница  в страната.

Има ли разлика между превозвач и превозвач с митническо обслужване?

Да, компаниите само за превоз на товари не се занимават с документацията и освобождаването на пратки на митница. Орбит, като превозвач с митническо обслужване, поверява тази задача на специалистите от съответния отдел. Така предпазваме нашите клиенти от допускане на грешки, които могат да доведат до сериозни санкции от страна на Министерството на финансите.

Възможно ли е отделът за митническо обслужване на Орбит да се погрижи за моите стоки?

Да, митническите агенти на Орбит могат да осигурят всяка транспортна услуга, която изискате: международен въздушен и морски транспорт, международен автотранспорт на цели и групажни пратки навсякъде по света.

Спестете си време, разходи, стрес и осигурете бързо и надеждно обслужване на Вашите пратки на митницата.

Свържете се с отдел „Митническо представителство“!

e-mail: customs@orbit.bg

  • Бранимир Манев                       +359 2 970 63 00, +359 898 66 90 04

Customs Broker                              bmanev@orbit.bg

Защо да ни доверите митническото обслужване на Вашите пратки?

Подхождаме отговорно, информирано и експедитивно към документалната работа и освобождаването на пратките Ви. Знаем, че част от стабилността на Вашия бизнес зависи от нашата перфектна работа.

Изключително качество
Изключително качество

Обслужва Ви персонал, чиито квалификации се потвърждават и повишават всяка година. Международни сертификати гарантират нашия професионализъм и компетентност.

Високо ниво на сигурност
Високо ниво на сигурност

Орбит е първата фирма за спедиция и логистика в Източна Европа със сертификат за сигурност и безопасност от TAPA FSR.

Персонален подход
Персонален подход

Умение да разберем какво Ви е необходимо, мрежа от партньори в целия свят, проследяване на всеки етап от организацията и транспортирането – подготвени сме за Вашите изисквания.