Складиране и съхранение на стоки под митнически контрол

Складиране и съхранение на стоки под митнически контрол

Предлагаме Ви лицензиран временен митнически склад, оборудван с всичко необходимо за съхранение и контрол на стоките.

Ангажираме се с цялата документация, свързана с престоя, товаренето, а по-късно и транспортирането им. Научете повече за услугата „Митническо представителство“ на Орбит  и какво печелите, ако я използвате.

Гарантираме Ви експертна, сигурна, прозрачна и експедитивна помощ при гъвкави условия. Знаем, че оформянето на документацията, складирането и организирането на стоките са от ключово значение за Вашия бизнес.

Какво включва услугата „Складиране и съхранение на стоки под митнически контрол“?

  • Оформяне и подаване на документи за складиране и получаване на митническо направление.
  • Организация на дейности като товарене, разтоварване, окрупняване и разделяне на партиди, следене на складови наличности.

Най-често задавани въпроси относно съхранение и складиране на стоки под митнически контрол

Какво е „митническо складиране“?

Възможност за съхранение на чуждестранни и местни стоки в пространства за временно складиране, под митнически надзор и при специални финансови и регулаторни условия. Помага Ви да сте по-гъвкави по отношение на пазара.

Всяка фирма за спедиция и логистика ли предлага митническо складиране?

Не. За да Ви предложи подобна услуга, фирмата трябва да има разрешение за управление на съоръжения за временно складиране от агенция „Митници“. Орбит разполага с такова разрешение, както и с екип от обучени специалисти, които да се погрижат за всички митнически документи, необходими за складиране, организиране и транспортиране на Вашите пратки.

Във всеки склад ли могат да се съхраняват стоки под митнически контрол?

Не, съоръженията за временно складиране трябва да са предварително одобрени от митническите органи за временно складиране на стоки.

Какви документи трябва да имат стоките, за да подлежат на митническо складиране?

Трябва да подадете декларация за временно складиране (ДВС) за стоки, които нямат митническо направление. Него може да получите до 90 дни от датата на подаване на ДВС. Препоръчваме ви за оформлението и подаването на документите да се обърнете към нашия отдел „Митническо представителство“ . Ще си спестите доста време и евентуални глоби.

Свържете се с отдел „Складиране и съхранение на стоки под митнически контрол“!

e-mail: customs@orbit.bg

Защо да ни доверите митническото складиране на Вашите пратки?

Отлична, лицензирана складова база за временно и постоянно митническо складиране,  допълнителни спедиторски услуги и експерти, които се ангажират с оформлението и подаването на всички необходими документи – предоставяме Ви комплексна услуга при гъвкави условия.

Изключително качество
Изключително качество

Обслужва Ви персонал, чиито квалификации се потвърждават и повишават всяка година. Международни сертификати гарантират нашия професионализъм и компетентност.

Високо ниво на сигурност
Високо ниво на сигурност

Орбит е първата фирма за спедиция и логистика в Източна Европа със сертификат за сигурност и безопасност от TAPA FSR.

Персонален подход
Персонален подход

Умение да разберем какво Ви е необходимо, мрежа от партньори в целия свят, проследяване на всеки етап от организацията и транспортирането – подготвени сме за Вашите изисквания.